Yeni yorum ekle

Şöyle açıldı.. Boşaltma istasyonunda vakum ile çekim esnasında iki parmak ile havalandırma deliğini tıkadım. Deniz tahliye vanası açık iken buradan vakum ile çekilen deniz suyu tıkanıklığı içe doğru açtı.

Ardından şöyle tıkandı: Tankın tamamı tahliye istasyonunda boşaltıldıktan sonra, tahliye kanalının açıldığını düşünerek, tahliye vanasını kapatıp, tekrar kullanmaya devam ettik. Holding tank doldu, kıyıdan uzaklarda seyir halinde tahliye için tankın vanasını açtığımızda, tekrar tıkandığını, boşalmadığını gözlemledik.

Ardından şöyle açıldı: Sakin bir havada kıyıdan yeterli uzaklıkta iken, deniz tahliye vanası açık, güverte tahliye kapağı sıkı kapalı iken, su hortumunu havalandırma deliğine sıkıca bastırarak, tanka basınçlı su bastık. Bu basınç yeterli seviyeye geldiğinde deniz tahliyesi tedricen açıldı.. Ancak tam olarak açılmayan tahliye kanalının daraldığı ve cidarlarına yapışan atıkların temizlenmesi gerektiği anlaşıldı.

Tahliye vanasını kapatarak termisfonda ısıtılan 90 derece sıcaklıktaki 15~20 lt suyu holding tanka güverte tahliye kapağından bastık. 15-20 dakika bekledikten sonra deniz tahliye vanası açıldı. Tankın daha rahat boşaldığı görüldü.

Sıcak su temizliğinin ardından tank boş ve deniz tahliye vanası kapalı ilen, 4 Lt sirkenin yarısı güverte tahliye kapağından, diğer yarısı tuvalet pompası ile içi kireçle dolan basma hortumunun içine bastık. 24 saat bekledik.

Ertesi gün karadan yeterince uzaklaştıkdan sonra tankı, deniz suyu ile doldurup tahliye vanası açıldığında akışın normale döndüğü görüldü.

Zamanla tankın içerisinde oluşan kalıcı birikimlerin, herhangi bir tıkanıklık olmasa dahi, sezon başı ve sonunda yukarıda açıklandığı gibi periyodik olarak bakım uygulaması ile pis su tankında her sezon yaşanan tıkanmanın önüne geçilebileceği anlaşıldı.

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.