Karadeniz Fasikülü, içindekiler

 

Doğanyurt (Meset)

Doğanyurt (Meset)

Son güncelleme: 22/06/18
Contributors: Ahmet Kabaalioğlu

Kastamonu'nun sahil ilçelerindendir. Eski adı Meset'tir. Önceleri İnebolu'ya bağlı bir köy olan Doğanyurt, son dönemde ilçe olmuştur. Barınak hemen yerleşim yerinin önünde olup, Karayel ve Yıldız havalarında korunaklıdır. Poyraz ve Gündoğusunda ise barınak solugan alır. Poyraz dan kaynaklı tali mendirek çevresinde sürekli kum bankı oluşur.

Yaklaşma, Giriş, Uyarılar

Kerteriz noktası barınağın hemen batısındaki yüksek bir dağ şeklinde görünen Asar Burnudur. Doğudan yaklaşmalarda Özlüce- İnebolu arasında bulunan Kavşak Burnundan rahatlıkla kerteriz alınabilir. Limana Girişte ana mendireğe yakın kotrollü girilmeli içeride bulunan plaj şeklindeki kısmın önüne kadar gidilmelidir.

 

Yanaşma, Demirleme

Tali Mendirekteki rıhtıma yanaşmada derinlik problemi yaşanabilir. Bu yüzden plaja doğru alargada kalmak daha sağlıklı olacaktır.

 

Tesisler

İlçede, alışveriş, banka ve yeme içme imkanı vardır.

 

Diğer

Sahil yolu üzerinde olduğu için , aynı Özlüce'de olduğu gibi İnebolu'ya kadar çalışan sürekli Minibüsler vardır. Kışın nüfusa paralel olarak sayıları azalmakta ve saatleri değişmektedir.

 

Yeni yorum ekle
Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Basic HTML NoEditor

  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a href hreflang target title> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <figure> <figcaption> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <div> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <hr class> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption title width height style class> <p class> <h1> <pre> <table> <caption> <tbody> <thead> <tfoot> <th> <td> <tr>
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.