Ege Denizi Fasikülü, içindekiler

 

Turunç Pınarı (Pınaraltı) Koyu

Turunç Pınarı (Pınaraltı) Koyu

Son güncelleme: 18/06/18
Contributors: Özgür Ökten

Karadan ulaşımı olmayan, içinde iyi bir restoran barındıran, kıyıları çok dik denize inen, derinliklerin fazla olduğu, muhteşem bir doğaya sahip bir koydur. Deniz suyu ve su altı canlılığı harikadır. Bayram tatilleri dışında makul kalabalık olur, kıyılarda derinlik fazla olduğundan büyük gulet ve motoryatlar daha çok tercih eder. Restoran'ın sağ tarafında nispeten daha sığ demir yeri vardır ama burayı da gün içinde Fethiye'den gelen günübirlikler doldurur. Öğlende meltem başladığından vadi içinden sürekli rüzgar eser, zaten derin olan demir yerinde tekneleri zorlar.

Yaklaşma, Giriş, Uyarılar

Restoran'ın sol tarafında, plajın bitiminde suyun içinde birkaç büyük kaya bloğu dışında tehlikeli bir yeri yoktur.

 

Yanaşma, Demirleme

Restoranın sağ tarafı dışında tüm kıyılar oldukça dik ve derindir (>20m), kıyılar derin olduğu için yelkenli tekne ile bile çoğu yere pasarella mesafesine kadar yaklaşılabilir ama bu derinlikte yeterli kaloma verip demir tutturmak zor olduğundan kıyıya çok yakın olmak tavsiye edilmez. Kıyılarda baba vb yapay bağlama imkanı yoktur ama bol miktarda bağlanacak kaya bulunabilir. Restorana yakın sığlıkta büyük kayalar üzerinden günübirliklerin sabit halat kasaları vardır, boşsa oralardan koltuk alınabilir.

 

Tesisler

Çok eskiden beri "Balıkçı Osman'ın Yeri" olarak bilinen meşhur ve güzel restoran yakın zamanda TV yapımcısı Timur Savcı tarafından satın alınmış ve işletilmektedir. Fiyatları yüksek fakat hizmet kalitesi de oldukça iyidir. Fethiye ve Göcek Bölgesindeki Hamam (Manastır) Koyundaki Aidai restorandan sonra en kaliteli restorandır. Tonoz verilen küçük bir iskelesi vardır, dışarı doğru 5-6 tekne tonoz alarak bağlanabilir, iç kısıma ise katamaran ve küçük yelkenli gibi 1-2 tekne daha aborda olabilir. Restoranın servis botu çevredeki koylardan ve Hillside otelinden müşterileri getirip götürür.

 

Diğer

Su altı dünyası oldukça güzeldir. Şnorkelle gezdiğinizde büyük güzel balıklar görmeniz büyük ihtimaldir. Geceleri ışıklı kaçak zıpkıncılık yapıldığı görülebilir.

 

İmkanlar

 

Yeni yorum ekle
Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Basic HTML NoEditor

  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a href hreflang target title> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <figure> <figcaption> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <div> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <hr class> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption title width height style class> <p class> <h1> <pre> <table> <caption> <tbody> <thead> <tfoot> <th> <td> <tr>
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Fotoğraflar