Akdeniz Fasikülü, içindekiler

 

Soğuksu Limanı - Aydıncık

Soğuksu Limanı - Aydıncık

Son güncelleme: 29/09/17
Contributors: Erol Akyigit

Aydıncık'a bağlı küçük bir yerleşim bölgesi. Yöre insanı seracılık ile geçiniyor. Ağırlıklı sera ürünleri patlıcan ve salatalık. Aydıncık Limanı'nda bulunan balıkçı barınağına alternatif olarak düşünebilecek bir koy. Suyu tertemiz ve berrak, yakın çevresinde yerel restoran, çay bahçesi, küçük marketler var. Özellikle hafta sonları piknik ve kumsaldan yararlanmaya gelen insanlarla kalabalık olabiliyor.

Yaklaşma, Giriş, Uyarılar

Batıdan yaklaşırken yerleşim yerleri boyunca uzunan seralar belirgin şekilde göze çarpıyor. Girişin doğu ucunda ise 2 adet baz istasyonu anteni belirgin görülüyotr. Haritalarda koy girişinde görülen şamandıra ve platform artık yok (2017 Eylül). Giriş ve içerisi her ne kadar sığ ve dar izlenimi verse de, gerçekte oldukça rahat ve derinlikler uygun. Güney ve doğululu havalara açık olan koy, batı ve kuzeyli havalarda korunaklı. Ancak gece başlayıp, sabaha kadar süren, kuzeyinde ki vadiden gelen kuvvetli yerel rüzgara dikkat etmek gerek. Bu rüzgar her ne kadar dalga üretmese de, armanızda uğultulara neden olabiliyor.

 

Yanaşma, Demirleme

Dip yer yer erişteli, çoğunlukla kum. İyi demir tutuyor. Kıçtan kara olduğunuz takdirde, dönen rüzgarlardan daha az etkileniyorsunuz. Koy girişten itibaren doğu tarafı daha geniş olmak üzere, doğu ve batı yönlerde iki cep oluşturmuş. Batı yakası daha az solugan alıyor. Ortalarda 6-8 metrelere demir atıp, kayalıklara 10m kalıncaya kadar yaklaşabilirsiniz. Haritalarda görünenden daha derin suyu var. Giriş ortalandığı takdirde topuk vb. tehlikesi yok.

 

Tesisler

Koyun kuzeydoğu köşesi Antalya - Mersin yolunun hemen kenarında ve kumsal. Botla çıkarak çevrede ki restoranlardan faydalanabilirsiniz.

 

İmkanlar

 

Yeni yorum ekle
Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Basic HTML NoEditor

  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a href hreflang target title> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <figure> <figcaption> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <div> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <hr class> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption title width height style class> <p class> <h1> <pre> <table> <caption> <tbody> <thead> <tfoot> <th> <td> <tr>
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Fotoğraflar