Yunanistan Fasikülü, içindekiler

 

Ios

Ios

Son güncelleme: 21/08/17
Contributors: Mahir Günşiray, Mehmet Erem, Oktay Kaptan, Taner Ozer, Tunç Aytunç

Mykonos'dan sonra çılgın gece hayatı olan adalardan birisi. Sırt çantalı Avrupa gençlerinin uğrak yeri. Sikinos'un doğusunda güney Cyclades adalarından. Çok güzel, canlı ve hareketli plajları var.

Yaklaşma, Giriş, Uyarılar

Liman adanın batı tarafında yer alıyor Limana girerken yüksek hızlı ferrylere dikkat etmek gerekiyor. Zira biri girerken diğeri çıkıyor oluyor. Kuzeyden geliyorsanız, denize doğru uzunca bir çıkıntı yapan burunun hemen güneyinde Kumbara koyu, onun güneyinde de ana liman girişi var. Güneyden geliyorsanız, tepenin üstündeki Chora ve hemen altındaki iki yel değirmeni limanı belli eder.

 

Yanaşma, Demirleme

Dışarıda rüzgar az olsa bile liman içinde kuvvetli esiyor. Bu yüzden liman içine girdiğinizde sancağınızda göreceğiniz iskele, hem yanaşma konforu açısından, hem de demirde kalma konusunda oldukça sorunlu. Eğer yer varsa iç limana girmeye çalışın. Yer yoksa ve dış limanda kalacaksanız 50 metreden az zincir sermeyin. Dip çamur, güzel demir tutuyor. Liman görevlisi Lucas. Yanaşmanıza yardım eder ve liman ücretini tahsil eder. Liman içinde alargada kalmanıza yoğun trafik sebebi ile müsaade edilmiyor.

 

Tesisler

Sunset bar ve Far Out. İki popüler eğlence mekanı. Milopotas plajı denize girmek için tavsiye edilir. Fakat rüzgar varsa yerden kalkan kum oturanlar için problem olabilir.

 

Diğer

İos adası Santorini'ye tekne ile gitmek yerine teknesini bırakmak isteyenler tarafından tercih edilebilir. Günü birlik veya kalmalı şekilde buradanferibotlar ile Santorini'ye ulaşabilirsiniz. Önemli olan tekneyi güvenli şekilde iç limana bağlamış olmak. Ios giriş çıkış limanıdır. Pasaport giriş ve çıkışınızı yapabilirsiniz.

 

Yeni yorum ekle
Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Basic HTML NoEditor

  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a href hreflang target title> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <figure> <figcaption> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <div> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <hr class> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption title width height style class> <p class> <h1> <pre> <table> <caption> <tbody> <thead> <tfoot> <th> <td> <tr>
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.