Akdeniz Fasikülü, içindekiler

 

Taşucu

Taşucu

Son güncelleme: 24/01/17
Contributors: Erol Akyigit

Akdeniz kıyısında, Mersin'den önce (ve Mersin'den daha kolay işlem yapılabilen) son hudut kapısıdır Taşucu Limanı. Gümrük, pasaport, sağlık ve liman işlemleri yapılabilir. Acenta kullanma zorunluluğu var ne yazık ki. Acenta için Sinan Kaptan (tel: 05424261385). Kasaba da sanayi ve iyi ustalar var. Kendisi de iyi bir motor ustası ve mekanik olan Miraç Usta (0 537 998 0519), her türlü teknik ihtiyaç için aranabilir.

Yaklaşma, Giriş, Uyarılar

Taşucu körfezine güneybatıdan girildiğinde, Dana Adası'nın kuzeydoğusunda haritalarda işaretli olmayan bir balık çiftliği var. Dalgalı havalarda fark edilemiyor dikkatli seyir edilmeli. Liman içi derinlikler 3-4m civarlarında, kıçtan kara olurken demir atmamaya çalışılmalı, aşağıda ki tonoz sistemi karışık, çapa takılabilir. Yerel görevlileri beklemekte yarar var.

 

Yanaşma, Demirleme

Liman içi derinlikler 3-4m civarlarında, kıçtan kara olurken demir atılmamalı, aşağıda ki tonoz sistemi karışık, çapa takılabilir. Yerel görevlileri beklemekte yarar var. Elektrik ve su alınabiliyor. Belediye görevlisne saati açtırmak gerek. 2016 sonbaharında 13m. bir yelkenli için gecelik bağlanma ücreti 60 TL.

 

Tesisler

Yürüyüş mesafesinde büyük marketler, tekel bayileri, 24 saat açık fırın, restoranlar mevcut. 7-8km mesafede Silifke Devlet Hastanesi var.

 

İmkanlar

 

Yeni yorum ekle
Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Basic HTML NoEditor

  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a href hreflang target title> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <figure> <figcaption> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <div> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <hr class> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption title width height style class> <p class> <h1> <pre> <table> <caption> <tbody> <thead> <tfoot> <th> <td> <tr>
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.